Nikon D610 & Pentax K-3

Nyhet

Idag lanserar Nikon en ny kamera, Nikon D610. Som namnet antyder är det en uppdaterad D600 som har några nya features men som inte revolutionerar marknaden som den varit senaste par året. Vad är då bättre? Det återfinns ett tyst läge som är efterfrågat av många, bättre vitbalans och snabbare seriebildtagning är bland nyheterna.

Pentax lanserar samtidigt en ny kamera som får namnet K-3. Det är inte så lätt att vet hur man ska hålla reda på modellnamnen hos Pentax men K-3 blir en riktigt vass APS-C-kamera. Drygt 24 Mpixel, nytt autofokus-system med 27 punkter (varav 25 korslagda!) som också fungerar mellan -3 EV och +18 EV och mycket, mycket mera. Vad sägs om en avancerad 86000 pixels sensor för ljusmätning, vitbalans och autofokus. Dessutom har man förbättrat filmfunktionen avsevärt med bla hörlursutgång och nya inställningar.

K-3 har ett läge utan AA-filter och det kommer mera information om detta på produktsidan. Även resten av specifikationerna som seriebildtagningen på 8,3 bilder per sekund och mycket mera kan du snart läsa om på vår hemsida. Mera information följer här inom kort.

Nikon D610 kamerahus
Nikon D610 kamerahus + AF-S 24-85/3,5-4,5G ED VR
Pentax K-3 hus svart
Pentax K-3 hus svart + SMC-DA 18-135/3,5-5,6 AL