Mikrofon

Test

Allteftersom fler och fler använder sin systemkamera eller kompaktkamera som videokamera så ökar kraven och önskemålen på ljudkvaliteten. Nu finns många bra mikrofoner till rimliga pengar jämför med bara något år sen. Här hittar du några pärlor och kan läsa testerna!

Röde har gjort sitt stora och marknadsledande i flera kategorier. Stereo Pro är en av våra favoriter (du hittar alla länkar nedan) då den är väldigt kompakt och har ett mycket effektivt vindskydd. Du kan läsa hela testet via länken nedan. En annan mikrofon som är riktigt vass är MyMyk SmartMyk som är riktigt bra till bra pengar. Vi kommer att släppa ett utförligt test inom kort. Dessutom har Mats testat Samsungs egen mikrofon nyligen och du kan läsa även det testet redan nu. Testet på Nikons mikrofon ME-1 som passar till massor av kameror och har en superfin upphängning samt kostar under tusenlappen kan du också läsa redan nu.

Nikon ME-1, stereomikrofon med tillbehörsfot
MyMyk SmartMyk mikrofon
Röde videomikrofon stereo pro
Samsung Mikrofon ED EM10

Trevlig helg!