Fujifilm XQ1

Nyhet

Nu har vi även Fujifilm XQ1 på plats för test. Det första vi slås av är formatet som är riktigt bra, en perfekt kamera för fickan! Så liten och men ändå nog stor för att funka i praktiken och dessutom är den gedigen så att man hajar till. Alltså är första intrycket mycket, mycket bra. Om den dessutom är bra bildmässigt så kan det här vara en riktigt vinnare...

Så här skrev vi vid lanseringen: Formatet på kameran gör att konkurrenterna blir Sony DSC-RX100 och RX100 II, Panasonics LX7 och Canons S120. Det är kanske den tuffaste gruppen att konkurrera i men Fujifilm har förut visat att man vet exakt vad man gör. Inbyggd WiFi gör det enkelt att föra över bilder och som vi nämnde ovan, har man valt X-Trans-sensor vilket vi lärt oss att gilla skarpt och genom att hålla upplösningen relativt låg så ger det en första signal av att man valt att fokusera på bildkvalitet och bildprestanda och inte jaga upplösning. Troligen helt rätt val!

Är det här nya kungen i klassen?

Fujifilm XQ1 svart