EOS 700D: Afrika

En av våra kunder har varit på sitt livs resa och skickat några bilder till oss. Kameran som fick följa med på resan var EOS 700D och objektivet som fick stå för bilderna var i huvudsak Canon 70-200 F2.8L IS USM II. Se den här bilden som är ett av exemplen från resan.

Canon EOS 700D är en otroligt potent kamera som du kan läsa mera om via länken nedan. Redan här kan du se vad Mats skrev om den vid testet: EOS 700D är en mycket bra kamera och lämplig för dig som vill ha en liten och lätt systemkamera. Bildkvaliteten blir mycket bra med lågt brus och hög detaljåtergivning även på höga ISO (användbara bilder minst upp till ISO3200 med standard brusreducering eller ISO1600 utan brusreducering). Vi rekommenderar dig som vill ta vara på kamerans fulla potential att välja bättre (och tyvärr oftast också dyrare) objektiv än kitzoomarna, och att fotografera i RAW-format istället för JPEG.

För normalt hemmabruk och hobbynivå duger i regel kitobjektiv och JPEG-format. För filmning med kontinuerlig fokus rekommenderas Canons nya STM-objektiv, eller i alla fall USM-objektiv. Med enklare objektiv blir fokuseringen grov och hoppig och låter dessutom ganska mycket. Det man sammanfattningsvis kan ta fasta på är att 700D kan så oerhört mycket av vad betydligt dyrare modeller kan, dessutom med en känsla i hus och reglage som klart närmar sig de högre klasserna. Även bildkvaliteten är helt i paritet med dyrare modeller i samma kategori. Allt detta gör det svårt att ge kameran annat betyg än Toppklass!

Canon EOS 700D hus