Bäst just nu!

Att sticka ut och säga att något är det bästa just nu är svårt eftersom det alltid finns skillnader på produkter och behoven och önskemålen som du och jag har. Till årsskiftet kommer vi att ge ut CyberPhoto Awards igen över årets bästa produkter men redan nu finns en kamera som vi vill framhålla lite extra, i synnerhet för att den hamnat i skymundan bakom många tunga nyheter i segmentet.

Pentax MX-1 må se tråkig ut. Pentax som varumärke känns inte alls hajpat som många andra gör idag, syns knappt i foto-tidningar eller i andra media-sammanhang. Bland många yngre så existerar knappt Pentax som varumärke längre. Mitt i detta lanserar man MX-1 som presterar mycket, mycket bra. Vad sägs om detta som Mats skriver i testet: Brusnivåerna i RAW är det lägsta vi sett hittills från en kompakt med denna storlek på sensorn. Det är ca 1-1,5 steg bättre än sina närmaste konkurrenter på höga ISO och det börjar närma sig vissa systemkameror. Detaltåtergivningen är också ovanligt hög.

Letar du också efter en riktigt potent kompaktkamera? Har du kollat in modeller som kostar några tusen mer än MX-1? Vi kan rekommendera MX-1 varmt och hälsa dig välkommen till att bli en Pentaxian. Vi har dessutom prissänkt den till 3290kr nyligen! Vill du läsa mera och beställa så gör du det här:

Pentax MX-1 silver
Pentax MX-1 svart