X-E1

Fujifilms X-Pro1 tog oss med storm. Fantastisk på många sätt och ett bildresultat av toppklass. Nu kommer en modell som jag nästan gillar ännu mer. Det är i stort sett en budgetvariant av X-Pro1 men som har många punkter som verkligen lockar.

Fujifilm introducerar idag X-E1. Billigare och smidigare än X-Pro1. Jag gillar även ytan bättre på X-E1 då den är så där matt knottrig svart som en kamera ska vara enligt min smak. Finns dessutom i silver för den som vill ännu mer retrokänsla. X-E1 har en grymt bra elektronisk sökare. Det är en 2.360.000 pixels OLED. Bildskärmen är då istället lite bantad men ändå konkurrenskraftig med sina 2,8" och 460.000 pixels. X-E1 använder samma X-Trans CMOS sensor som X-Pro1.

Personligen så väckte denna kamera ett mycket kraftigt habegär hos mig, där känslan i kameran var det mest lockande. För min del så ska den ha en 35/1,4 på...

Fujifilm X-E1 silver kamerahus
Fujifilm X-E1 silver kamerahus + XF 18-55/2,8-4 LM OIS
Fujifilm X-E1 svart kamerahus
Fujifilm X-E1 svart kamerahus + XF 18-55/2,8-4 LM OIS

/Thomas