Nyhet! Canon

Vi besökte Canon igår och fick känna och klämma på alla nyheter igen. Efter all trängsel och stress på Photokina var det behagligare att i lugn och ro få titta på alla häftiga nyheter. Dagens behållning enligt mig är G15.

Canon har radat upp nyheterna och den man sneglar extra på som Canon-användare är nya 24-70mm F2.8. Den har fått idel beröm och den presterar fantastiska bilder. Står du och velar om det är värt pengen, så får du ett enkelt svar. Ja. När det gäller fullformat så har Canon just nu fyra modeller på marknaden. 1D X som top-of-the-line, 5D Mark III som nyheten bland de populäraste, 5D Mark II lever kvar till ett bra pris och nya 6D som kommer in och kompletterar hela line-upen.

6D är verkligen smidig. Stor sensor, litet hus. Det här är en mycket potent kamera. Autofokusen fungerar mycket snabbt, den fungerar i mycket dåligt ljus, faktiskt bättre än sina storebrorsor på den här punkten och den hittar mycket bra. Dessutom är WiFi och GPS inga dumma funktioner, i synnerhet WiFi känns så väldigt smidigt.

När det gäller kompaktkamerorna så kommer S110 i tre färger. Den i silver är mera Titangrå och riktigt läcker. Klart den häftigaste färgen! SX50 imponerar med 50x optisk zoom som ger riktigt bra bildkvalité och film. För dig som är sugen på att föreviga semestern, familjelivet eller bara ha grymt mycket zoom så ska du kolla in den här. Dagens bästa, enligt mig, är G15. Formatet är nu helt perfekt. G12 var och är för stor tycker jag, men G15 har bra optik, mycket bra kvalitékänsla och igen då, formatet! Jag lade ner den i fickan under gårdagen när vi spatserade och det funkade, en G12 kan man inte få ner förutom i en ficka på dunjacka. Kombinationen med sökare, reglage, känsla, optik och snabbheten i autofokusen gör att G15 kan bli en riktig succé!

Canon PowerShot S110 silver
Canon Powershot SX50 HS
Canon PowerShot G15