Många SONY-nyheter

Ja, nu laddar Sony stora kanonen och släpper flera tunga nyheter på en gång! Vad sägs om en kompaktkamera med fullformat? Nya A99 med lika stor sensor, en videokamera med fullformat och en med APS-C? Det finns flera andra nyheter också...

Vi börjar med den hetaste och det är DSC-RX1 utan tvekan. En kompaktkamera med fullformat är inte något man ser varje dag. Eller rättare sagt, nästan aldrig. Priset är inte helt klart men klart är att man verkligen vill visa framfötterna. Fast optik, 35mm F2.0 och en sensor på 24,3 Mpixel. Bländarring, bladslutare, en vikt under halvkilot, bildstabilisering och Full HD video upp till 1080p60.

Ingen sökare inbyggd men det kommer som tillval, både optisk och elektronisk.

Dessutom släpps nu A99, en systemkamera för dig som vill upp från A77 med fullformat och riktigt vassa prestanda. Också den nya 24,3 Mpixel-sensorn, 6 bilder per sekund i full upplösning och upp till 14 bitars avläsning. A99 ingår i SLT-konceptet med halvt transparent spegel så att man kan få både autofokus och elektronisk sökare att fungera samtidigt.

Det kommer mera information inom kort. Du kan redan nu ställa dig på kö för DSC-RX1 här.