Välja Lumix

En storsäljare under senaste året har varit Panasonic´s G-serie med GF2 och GF3 i spetsen och med GX1 under senaste månaderna. Jag tog med GX1 till Turkiet för att verkligen använda den i verkliga livet.

Den största fördelen med GX1 är formatet. Utan att tagit en enda bild så uppskattar man redan storleken på kameran oavsett om man valt pancake, 14-42 eller som jag testade med, Lumix 25mm F1.4. När man kommer till hanteringen är den så smidig med reglage på rätt ställen, fokusering via touch-displayen (när man vant sig vill man ha det på sin DSLR också!) och lättförståeliga menyer.

Största fördelen med GX1 är att man får vettiga prestanda även på högre ISO. Där GF2 och GF3 tar slut fortsätter GX1 en bit till. De flesta bilder tog jag på kvällarna och fick använda upp till ISO 1600 med klart godkända resultat. Batteritiden blir viktig när man är ute och reser och jag kan inget annat säga än att den i alla aspekter får väl godkänt. Finns det några svagheter då? En sökare hade varit värd pengarna på dagarna när solen gassar. Oavsett hur bra skärmarna idag är så behövs en sökare fortfarande.

En annan sak är greppet. Jag hade gillat om det fanns ett extra batterigrepp med ett stort frontgrepp som tillbehör till en vettig peng. Då hade man kunnat kombinera storleken och formatet med ett rejält grepp när man uppskattar det. Men jag är trots allt förtjust i GX1 och vi vet att många av er som valt att investera i en GX1 också känner likadant.

Har du flera frågor? Ring oss på 090-200 70 00 så hjälper vi dig att hitta rätt i kamera-djungeln!

/Tobias

Panasonic Lumix DMC-GX1 kamerahus silver + G X Vario PZ 14-42/3,5-5,6 Asph/Power OIS - Mest sålda!
Panasonic Lumix DMC-GX1 kamerahus svart + G X Vario PZ 14-42/3,5-5,6 Asph/Power OIS + sökare DMW-LVF2 - med sökare!
Panasonic Lumix DMC-GX1 kamerahus svart + G Vario 14-42/3,5-5,6 Asph/Mega OIS - Bästa pris!