NX2 - ett måste!

Du som använder Nikon bör investera i Capture NX2, i synnerhet om du fotograferar i RAW. Bästa möjliga resultat kräver NX2 och att man den vägen hanterar sina RAW som man kan spara ner som TIFF om man ändå vill arbeta i tex Adobes programvara. Ett litet tips i NX2 tänkte jag dela med mig utav!

Om man har fotograferat porträtt så vet man att personen i fråga kan ha acne, små sår eller missfärgning i ansiktet. De är mycket lätta att få bort i NX2 med hjälp av plåstret eller retusch-verktyget. Välj plåstret, ställ in storleken och markera det du vill ha bort. Enkelt att applicera även på små måsar i himlar och även på fläckar i bilder som uppkommit pga. smuts på sensorn. Ingen raketforskning men mycket enkelt, effektiv och resultatet blir i regel mycket bra.

Du kan ladda ner Capture NX2 hos Nikon.se (test-version 60 dagar).

Köper gör du hos oss: Nikon Capture NX2 för PC och Mac