Luminox

Det finns några hos oss som verkligen är intresserade av klockor och när vi fick möjligheten att sälja Luminox klockor så var det ett lätt val. Dessa klockor skiljer sig verkligen från mängden.

Låt mig berätta Luminox historia och vad som gör dem unika:

Företaget Luminox är en amerikansk framgångssaga. Det började 1989 när grundaren Barry Cohen, som redan var verksam inom klockbranschen, upptäckte ett behov och fann lösningen. Som har sagts många gånger, 'nödvändigheten är uppfinningarnas moder' och Luminox historia är ett klassiskt exempel. När grundaren hörde talas om en en unik schweizisk belysningsteknologi baserad på tritiumgaskapslar. Han insåg att detta skulle vara en revolution i klockvärlden genom att detta kunde göra armbandsuret mer synligt och lättare att läsa av i svåra och mörka situationer. Det verkade ganska logiskt eftersom en av livets realiteter är att synen blir sämre med åren, och att hitta metoder för att se saker och ting (i detta fall - tiden) bättre var en självklarhet.

Han kontaktade ägaren till belysningstekniken, besökte sedan det lilla schweiziska företaget i ett försök att utveckla klockor som skulle använda denna unika belysningsteknik (nu kallad Luminox Light Technology). Ett nytt klockmärke var fött. Resten är, som det sägs - historia.

Det började med en mycket enkel klockmodell och med tiden växte sortimentet till att omfatta många fler modeller. I takt med trenden med klockor för den aktiva idrottsmarknaden, skapade Luminox den första dykuret 1993. Det var första gången turen spelade en betydelsefull roll i Luminox utveckling. En tjänsteman från US Navy SEAL kontaktade Luminox och förklarade deras behov av Luminox's unika belysningsteknik för användning på nattuppdrag och bad att få den nya dykklockan konstruerad för att uppfylla sina specifikationer. Efter många månader av olika konstruktioner, erbjöds det nya dykuret till Navy SEAL-teamet i början av 1994. Detta blev omedelbart en succe och förfrågningar från världens alla hörn strömmade in.

Den höga tillförlitlighet och avläsningsnoggrannhet som krävdes och levererades till US Navy SEAL's attraherade också konsumenter runt om i världen med motiveringen att - om det var tillräckligt bra för en av världens elit-militärstyrkor, var det säkert tillräckligt bra för användning i en aktiv fritid.

Under åren har Luminox utökat sortimentet till att omfatta en rad olika färgmodeller samt bättre och uppgraderade versioner av Original Navy SEAL klock-serien och numera en hel rad av klockor i många olika typer och stilar, skapade för den aktiva fritidsmänniskan, idrottsmannen, brottsbekämpade (SWAT, FBI, CIA, NYPD mfl) och militära enheter (Navy Seals, USAF, Lockheed, Canade Special Forces mfl) med höga krav på funktion och tillförlitlighet.

Vi hittar Luminox i filmerna Battlefield (2012), Hamilton (2012), La Linea (2009), Rambo (2008), Next (2007), Hostage (2005), Bad Boys III (2003), Ocean´s Eleven (2001) i TV-serierna Eureka (2006-) och Fringe (2008-)


Klicka här för att se klockor >>