Kollaps

Jag håller på att testa Nikons nya D800E i verkliga livet. Denna gång fick den komma med på en hojtur. Jag tog med två fantastiska gluggar, 70-200/2,8 och 14-24/2,8, allt i en Boblbee rygga, som även har inbyggd ryggskena.

Det är många som bett oss berätta lite mer om hur vi tänker och gör när vi tar bilder, så jag ska försöka berätta lite mer om dessa bilder.

Övre bilden: Hela ladan har tippat och ena hörnet har lyfts upp och blottat en gammal kärra. Ser lite ut som en mun. Här var ljuset så besvärligt att jag gjorde två bilder från RAW-bilden, en där kärran var korrekt exponerad och en där det övriga såg bra ut, sedan satte jag ihop dem i Photoshop. Även här 200mm och bländare 2,8 för att få ett minimalt skärpedjup. Eftersom öppningen var osymmetrisk så behövde jag välja att antingen få med hela glipan eller få kärran centrerad i motivet. Bevisligen valde jag det senare eftersom det ger känslan i bilden. Det är kärran som är motivet och inte gapet. Vinjettering ditlagd.

Se resten av bilderna >>

/Thomas