Test! 5D Mark III

Vi på CyberPhoto har möjligheten att berätta mera om nya 5D Mark III redan nu. Det är mycket diskussioner om fördelarna och vinsten med 5D Mark III om man sitter med en 5D Mark II där hemma redan nu. Vi berättar om vårt första intryck...

Att upplösningen inte blev så mycket högre än hos föregångaren blev kanske lite snopet för vissa men 5D Mark III är så mycket mera som kamera. När man får den i handen så upplever man direkt att ergonomin är annorlunda. Nu blir det här ju subjektivt men jag får medhåll av alla kollegor som får känna på denna pjäs - den är mycket bra i handen och personligen har jag aldrig gillat greppet på 5D Mark II men Mark III är mycket bra. Från mig = Toppklass!

Den upplevs som snabb och den är ju faktiskt snabb. Man känner att kameran är kvick i vändningarna och de bilder jag tar, både med inomhusbelysning, blandljus och motljus ger korrekt exponerade bilder, och då är detta ändå ett sample, ett förproduktionsexemplar. Skärmen i sin tur är riktigt skarp och ljusstark. Också Toppklass.

Vi kan inte recensera bilderna grundligt ännu men de som jag har kollat igenom ser mycket bra ut. Som man förväntar sig också. Är då 5D Mark III en nyhet värd att satsa på? Om du vill ha en kamera som passar flera behov (action, sport osv) bättre än 5D Mark II så är Mark III ett mycket bra val. Om du inte gillat ergonomin och känslan hos Canon (högst subjektivt!) så ska du känna på 5D Mark III, för det här är en ny upplevelse.

Om du har frågor så kan du ställa dessa som kommentar i Bloggen.

/Tobias