På G!

Panasonic GX1 och objektivet Panasonic Lumix Leica 25mm F1.4 var med mig i helgen och det blev en hel del bilder på minneskortet. Hur blev dessa och vad kan jag säga om kameran?

Vi har tidigare testat och förhandstittat på just GX1. Nu har jag monterat den fina 25mm F1.4 med Leica-stämpel och det gör ju att mina förväntningar höjs ett snäpp. Eller två. Totalt kostar det här paketet nästan lika mycket som en riktigt bra Nikon eller Canon med 50mm F1.4. Vikten, storleken och användbarheten gör det till en intressant produkt.

Vad blir domen? Kort sagt så gillar jag bakgrundsoskärpan som blir mycket mjuk och snygg. Kameran exponerar nästintill 100%. Bilder på ISO 400 och 800 ser bra ut vilket tillsammans med den ljusstarka optiken gör att jag kan fotografera på BB där min frus syster är med sin dotter Denise. Hon föddes för övrigt redan vecka 23 med en matchvikt på 399 gram vilket är ca 150 gram mindre än GX1 med objektiv. Att kunna fotografera inne i ett mörkt rum utan blixt eller belysning och få denna skärpa, oskärpa och exponering - det blir Toppklass.

Mera bilder kan du se och mera test kan du läsa om du följer länkarna nedan:

Panasonic Leica Summilux DG 25/1,4 (för Micro 4/3)
Panasonic Lumix DMC-GX1 + G X Vario PZ 14-42/3,5-5,6 Asph/Power OIS