Nyhet! OM-D

Vi har redan fått testa nya OM-D och för de som har en koppling till forna OM-serien så är detta en mycket välkommen produkt. För mig som inte har något att relatera till sedan tidigare så blev jag istället glatt överraskad. OM-D är en mycket vass produkt!

Tyvärr får vi inte presentera bilder då det är ett förserie-exemplar (inte produktionsexemplar, kan därför skilja något från de versioner som säljs senare) men jag kan berätta om den ändå. Ergonomin är det första som slår mig. Mycket bra grepp, väldigt bra materialval, kanske de bästa jag känt på mycket länge. Många knappar och reglage gör mig som använder min kamera manuellt lycklig. Jag kan ändra, justera och ställa in via knappar istället för menyer.

Reglagen och knapparna är mycket bra. De sitter bra till om man ser till att kameran trots allt är mindre än en konventionell systemkamera. Det är två knappar som inte håller samma kvalitet eller ger samma känsla och det är de två på baksidan för bla bildvisning. Jag började med att ha greppet monterat och det ger en otroligt bra känsla så köp inte en OM-D utan att välja till greppet!

Dessutom är greppet tvådelat så att du kan få den bättre ergonomin utan att släpa med dig hela greppet. Smart. Sökaren håller en mycket bra standard, kameran är vädertätad liksom optiken som medföljer. Det kommer ju även en 60mm macro inom kort som är vädertätad. Den motsvarar 120mm och har en närgräns på 19cm - ett hett tips!

Efter någon timme med OM-D på plats så bådar det gott och du som beställt den har verkligen något att se fram emot. Nu väntar vi på ett produktionsexemplar att sätta tänderna i så att vi får fram ett helt test.