Nyhet! Carl Zeiss

Kanske det mest respekterade namnet inom fotografering? Carl Zeiss har byggt upp ett rykte när det gäller optik som är svårslaget och nu kommer vi att erbjuda Zeiss CP.2 - optiken för dig som filmar. Vi träffade Zeiss i Göteborg igår och nu ska du få ta del av det.

Filmningen med EOS 5D Mark II i synnerhet har gjort att den här delen av marknaden har vuxit. Snabbt. Men optik för dig som filmar har det ju inte funnits massor av. Konventionell optik lämnar en del att önska när det gäller filmning men Zeiss har nu serien CP.2 som är till för just filmning. Inget annat. Dessutom är det 14 bländarlameller!

CP.2-serien är optiskt byggd kring de konventionella objektiven till DSLR som Zeiss erbjuder. Däremot har man standardiserat storleken på objektivet för att det ska vara enkelt att byta mellan objektiv medan man arbetar. Follow focus, mattebox, filter osv kan vara placerade likadant i de flesta fall. Smidigt! Steglös, precisa och mycket rejäla ringar för bländare och fokus. Helt i metall, inte en bit plast i dessa objektiv.

En stor fördel är att dessa finns med fem fattningar. Nästa fördel är att du byter fattning själv så att man kan lättare sälja objektiven, de passar alla kamerorna, man byter bara fattningen. Det gör att man kan köra både Canon och Nikon tex. med samma optik. Vi fick testa att byta fattning och shims (inlägg för att precisera fokusen) och det är mycket enkelt med medföljande verktyg (momentnyckel / torx).

CP.2 finns i samma brännvidder som vanliga serien för DSLR. Mera information och priser följer inom kort. Om du är intresserad av Zeiss med Pentax-fattning så hör av dig till oss, det finns möjlighet att få tag i några exemplar.

/Tobias