Nyhet! Canon EOS 5D Mark III

Nu på morgonen lanserar Canon sin nya EOS 5D Mark III. Det är en kamera som tar över stafettpinnen efter EOS 5D Mark II och som fyller de glapp som fanns när det kommer till autofokus, hastighet m.m.

EOS 5D Mark II överraskade många med sin upplösning och fantastiska videoinspelning. Nu kommer Mark III och förväntningarna var höga, i synnerhet när Nikon kommit med 36 Mpixel i nya D800. Men är skillnaderna för små mot Mark II? Vad många saknade i Mark II är hastigheten och ett bättre autofokussystem och även en bättre exponeringsmätare.

Canon har tagit till sig och byggt en kamera de tror att kunderna uppskattar. En helt ny sensor med ny teknik som förvisso ger en relativt liten höjning av upplösningen men ska ge upp till 2 steg bättre prestanda när det gäller brus och ISO (JPEG) än tidigare. Dessutom med högre dynamiskt omfång. Mera och bättre information till en 17 gånger snabbare processor än tidigare och på vägen har man autofokusen från EOS 1D X och exponeringsmätaren från EOS 7D.

Hastigheten är nu 6 bilder per sekund. Greppet (BG-E11) är uppdaterat till att bli bättre rent ergonomiskt och funktionsmässigt. Spegelmekanismen är helt ny så kameran är tystare och prestanda har förbättrats gällande det mesta. Utöver det så har vädertätningen blivit bättre än tidigare.

Så EOS 5D Mark III är snabbare, bättre, exaktare och med mycket mera kraft än tidigare så det har blivit ett alternativ för många fler fotografer än tidigare och därför tycker vi, utan att ha testat ännu, att EOS 5D Mark III fyller en bra plats på marknaden. Nu är vi sugna att få testa den...

Vad tycker du?