Känsla

Leica är något du väljer med hjärtat.

Jag har använt och testat Nikon D800 och D4 senaste tiden. Snart ska vi testa Canon EOS 5D mkIII. Alla imponerande kameror, och både Nikon och Canon gör mycket bra optik.

Men jag har aldrig suttit och pillat på en Nikon eller Canonoptik och bara beundrat hur välgjorda de är eller hur grymt skön bländarringen är. Det gör jag lite då och då på mina Leica M-objektiv. Och jag vet att jag inte är ensam om detta.

Jag behöver absolut en bra spegelreflexkamera för vissa bilder jag tar, men för de flesta bilder jag tar så fungerar en mätsökarkamera lika bra, och i många fall bättre. Men för mig är inte valet mätsökarkamera eller spegelreflex, jag tycker man behöver båda. Det jag vill ha är känslan i Leicas bilder. Det sitter mest i Leicas legendariska M-objektiv, men också i den sensor som sitter i M9.

Bilden du ser är tagen i Budapest med en M9. Inte världens bästa bild men jag gillar den.

Några av er förstår vad jag menar med Leica-känsla i bilderna. Ni som vill veta kan kolla på våra testbilder och de inlägg jag gjort i
Captain´s log
som är tagna med M9, och det finns massor av ännu bättre bilder på webben som är tagna med M9, t ex här:
http://gallery.lfi-online.de/
.

Den mekaniska känslan får du på köpet.

Kanske det är dags för dig att ta steget in i en ny värld?
Just nu har vi äntligen alla versioner av M9 i lager!

Leica M9 grå
Leica M9 svart
Leica M9-P silver-chrome
Leica M9-P svart

/Thomas