Imponerad

Jag är imponerad över Fujifilms nya X-Pro 1

Nikon D4, Nikon D800, Nikon D800E, Canon EOS 5D mk III dundrar nu in på marknaden. Alla fantastiska kameror. Leica M9 står fortfarande tryggt på sin plats. Mitt bland alla dessa jättar hoppar Fujifilm fram med en kamera som jag aldrig trodde de skulle kunna prestera. Dessutom med bra optik, där Fujifilms XF 35/1,4 R ger bland det bästa resultat jag någonsin sett på full öppning. Här är de inne på Leicas territorium, att faktiskt kunna ta en skarp bild på full öppning.

Den vänstra bilden är medvetet överexponerad JPG direkt ur kameran, den högra samma bild fast RAW-filen via Silkypix.

Jag ville använda bländare 1,4 men hade tyvärr inget gråfilter med mig, så jag chansade och tog en bild på snabbaste exponeringstiden och största bländaren. Jag visste att den skulle bli överexponerad, men jag tänkte det kunde också vara intressant att se om det gick att få ut någon information ur RAW-filen. Bevisligen så gick det över all förväntan. Sensorn i X-Pro 1 imponerar mer och mer för varje gång jag använder kameran. Ljusmätningen är också värd att berömmas.

/Thomas

Fujifilm X-Pro1 kamerahus
Fujifilm Fujinon XF 18/2.0 R
Fujifilm Fujinon XF 35/1,4 R
Fujifilm Fujinon XF 60/2,4 R Macro