D800E & NEX-7

Vi har fått testa Nikon D800E idag och det var mycket uppskattat internt då det är ett gäng som bestämt sig för att inhandla en D800 eller D800E. Vi hade våra egna frågor som vi tror många är intresserade utav att veta svaret på.

Men innan vi kommer till det så tänkte vi tipsa om att NEX-7 nu (äntligen!) finns på lager, både som kit och kamerahus för omedelbar leverans. När nästa leverans kommer vet vi inte så fundera inte för länge. För er som köat länge, tack för ert tålamod, vi uppskattar det verkligen. TACK!

D800E. En ny systemkamera med ett modifierat filter. Många undrar och frågorna runt bildkvalité, upplösning och risken för moiré står som spön i backen. Exemplaret är ett förproduktionsexemplar så vi får tyvärr inte visa bilderna som vi kikat på men vi kan berätta om dessa. Detaljrikedomen är mycket hög vilket är förväntat och vi upplever brusreduceringen som mycket bra i kameran när vi testar JPG. Bilder i vår studio på ISO 6400 ser riktigt skapliga ut och även 12800 samt 25600 håller uppe en bra detaljrikedom trots ISO-talet och brusreduceringen.

Vi testar med lite olika motiv, bla textil men får inte någon moiré att framträda i bilderna. Det är mycket information i bildfilerna och som sagt är detaljrikedomen hög samtidigt som ISO-prestandan hålls på en bra nivå. Det med en upplösning på 36 Mpixel. Utan att ha testat ett färdigt exemplar så är vi redan klara med att D800 och D800E är en ruskigt bra kamera. Har du flera frågor, skriv gärna en kommentar!

Läs mera om D800E här: Nikon D800E kamerahus