D800 - David Lundmark

Fotografen David Lundmark har testat Nikon D800 åt oss. Att det är en bra kamera råder inget tvivel om men hur upplevs den i verkliga livet för en fotograf / filmare? Här får du en sammanfattning:

David berättar: Man märker klar skillnad på det dynamiska omfånget. Jag arbetar med Nikon D3s idag och jag märker klar skillnad på två saker, det dynamiska omfånget och självklart upplösningen. I studion upplever man upplösningen som helt galen, vad mycket information det finns i bilderna, det tar liksom inte slut. Bilden bredvid är min egen far och så fort jag kollade på bilderna så ser jag ju hur mycket detaljer det finns. Sjuk kamera.

Vidare säger David att formatet är väldigt bra, den känns smidigare och lättare än både D700 och i synnerhet D3s. Alla reglage är bättre och REC-knappen är perfekt placerad tycker han. Att det är två LiveView-lägen är så grymt bra, enklare att se vilket utsnitt det blir med en mycket tydlig kant. RAW-film via HDMI är också något jag kommer att använda. Kort sagt, allt D3s är stark på är D800 lite svagare på men sen tvärtom så för mig är D3s och D800 det ultimata paret att arbeta med.

Mer om D800 och flera bilder kommer inom kort på produktsidan.