Upp till 1000!

Igår gick XL-galan av stapeln i Stockholm, Globen och vi var på plats för att träffa Nikon som sponsrar eventet. Förutom genomgång av de självklara nyheterna D800, D800E och D4 så testade jag P510 som nu har 42x optisk zoom med en brännvidd motsvarande 1000mm. Ja, du läste helt rätt.

Det är lite som när det står Waterproof 1000m på en klocka, man tänker lätt att det bara blir en specifikation på pappret, det är ju sällan man dyker ner till 1000 meters djup. Men missta dig inte, man vill ha 1000mm brännvidd. Ofta. För att visa spannet så har du bilderna ovan. Den till vänster visar dig vidvinkeln som P510 presterar och bilden på höjdhopperskan är tagen på 1000mm, för fri hand, inne på Globen. Fantastiskt.

Bildstabiliseringen imponerar och gör det möjligt att få skarpa bilder med sig hem, tagna på motsvarande 1000mm. Självklart är det inte perfekta optiska egenskaper på denna brännvidd men de är bättre än jag trodde och de flesta bilder blev (faktiskt) skarpa. Så ta inte denna specifikation som en kul grej, det fungerar och det fungerar bra.

/Tobias

Nikon CoolPix P510 silver
Nikon CoolPix P510 röd
Nikon CoolPix P510 svart