Top Gear

Jag fick möjligheten att assistera Top Gears filmteam på en av sjöarna kring Arjeplog. De hade plogat upp en stor isbana med samma längd och form som den kända racingbanan Silverstone i England. Där fick jag se när Jeremy Clarksson och The Stig körde som galningar med en Ferrari FF och en Bentley Continental V8.

Det var imponerande hur de höll koll på massvis kameror/tagningar från flera vinklar och detta med väldigt tajt schema. Det märktes att programmet har en god budget med tanke på upptransporterade lyxbilar, stort team, helikopterscenerna och den inhyrda svävaren som The Stig anlände i.

Det må låta fånigt men jag blev faktiskt lite "star struck" när jag satt mitt emot Jeremy Clarksson och filmteamet vid middagsbordet senare på kvällen. De var ett härligt gäng och det var galet roligt att få ha varit med så nära inpå världens mest kända motorprogram!

Det blev en hel del bilder med både Canon S95 och Nikon D300s. Bilden du ser här ovan är tagen med en Nikon D300s + AF-S 70-200/2,8G IF-ED VR II. Vinjettering lagt till efteråt.

/Johannes