Porträtt: Orange

Porträtt kan vara på så många olika sätt. Finns egentligen inte så mycket regler då fotografering är en konstart. Visst finns det vissa punkter man kan följa för att kunna ta ett bra porträtt, men vem har sagt att bilden blir spännande för det?

Jag gillar bilder som förmedlar känslor eller på nått sätt väcker mitt intresse. Denna bild tog jag i Tokyo 2008 med en Nikon D60 och en 18-200mm. Det var den minsta och flexiblaste resekameran jag kunde hitta då.

För mig är den kanske mer snapshot ur verkligheten än ett porträtt, men å andra sidan så är det ju verkligen ett porträtt då jag är rätt övertygad om att det du ser på bilden rätt bra personifierar motivet. Den är så typiskt japansk med alla mobilsmycken. Hon står och väntar på en konsert med biljetten i handen... andra frågor som väcks är vem pratar hon med, varför har hon färgat håret just orange...

あなたがどこにいる私は今、長い時間待っていた

/Thomas