Nyhet! Nikon D800

Äntligen! säger många. Det är äntligen dags att uppdatera den omåttligt populära D700 och det gör man med D800 som har en fullformatssensor på hela 36,3 Mpixel! Ja, du läste rätt.

Det har ju ryktats ett bra tag nu och att lanseringen egentligen skulle skett tidigare men pga naturkatastrofer blivit försenad. Vad som är sant och inte är heller inte intressant längre, för nu har vi D800 i sortimentet. Leveranserna börjar redan 22 mars! Boka ditt exemplar redan nu, för kön växer fort!

D800 stöder WT-4 för trådlös användning. Till skillnad från D4 som har fokus på snabbhet, brusprestanda på höga ISO och därigenom fick XQD-minneskort så får D800 Compact Flash och SD-kortplats. Praktiskt! Ny ljusmätning, processorkraft, och den gedigna 51 punkters autofokusen gör D800 till en godbit. Den blir långsammare än D700 i seriebildtagning men spontant känns det som att fokus ligger på bild, inte hastighet.

Oavsett...så är detta en efterlängtad kamera och vi ser fram emot att få testa den med riktigt vass optik!

Nikon D800
Nikon D800E kamerahus