Nyhet! Canon lanserar!

Även Canon lanserar en hel del nya produkter idag, bland annat uppdaterad optik men även 11 (!) nya IXUS-modeller i sammanlagt 48 versioner och färger. Är det för många? Nja, snarare tvärtom, nu hittar man precis den man vill ha!

En nyhet med IXUS 240 HS och 510 HS är att de får wifi. Du kan koppla in dem på ett befintligt nätverk eller skapa ett eget för att sen kunna bläddra bland bilderna med din iPhone, iPod touch eller iPad. Man kan kolla på bilder, överföra både foton och videoklipp antingen till burken eller direkt till Facebook och Youtube.

Det här är nog framtiden för kompaktkameror och Canon är först ut. Vi tror att funktioner kommer att efterapas inom kort från flera men Canon är duktiga på innovationer och att göra saker bra och just kopplingen till iPhone och Apples produkter är starkt. I synnerhet när det finns Apple-vita kameror nu i IXUS-serien!

Även optik uppdateras. 24-70 kommer som en ny variant. Lättare, bättre bildkvalitet, lägre distorsion och bättre detaljåtergivning säger Canon. Optiken är tunnare men nu är det 82mm filter som gäller istället för tidigare 77mm. Leveransstart är April och rek.pris är 23900kr.

Det kommer nya fasta 24 resp 28mm objektiv. Ljusstyrkan är 2.8 och nu har de IS, stabilisering. Det kompenserar för ljusstyrkan och effekten motsvarar upp till 4 stegs kortare exponeringstid. Närgränserna förbättras på båda och priserna är inom vettiga ramar, rek.pris är 7900kr resp 7700kr. Leveranser juni 2012.

Vad kul det är just nu med alla nyheter! Har du inte sett det du väntar på ännu? Vad är det du väntar på?