Nikon optik

Du som har en Nikon har nog samma pest eller kolera-problem som jag har. Fast bra pest och bra kolera. Det finns så många smaskiga objektiv i Nikons sortiment just nu att man inte vet vad man ska välja...

Nikon 85mm F1.8G är ett hett tips. En ny modell med moderna egenskaper och som passar utomordentligt till tex Nikon D700. Har du en APS-C sensor så motsvarar brännvidden 127,5mm vilket ger ett smalt tele. Den här optiken ger en riktigt snygg bakgrundsoskärpa och är en mycket användbar brännvidd, i synnerhet på FX.

En annan optik som är mycket bra men tyvärr lite underskattad är Nikon 28-300 VR II. Många jagar F2.8 eller bättre ljusstyrka och därför väljer bort 28-300mm som Nikon lanserade härom året. Optiken ger ett fint omfång och bilderna blir bättre än man först kan tro. Det är en mycket bra och kompetent optik och det märker man av vad Stefan Sjöber skrev när han testade det:

För mig är Nikon AF-S 28-300 klart bättre än de förväntningar jag hade på den. Att kunna klara sig i vardagliga situationer med bara En optik på min D3:a är faktiskt möjligt med denna superzoom. Den är idag bästa superzoomen på marknaden för sitt pris.

Missa inte! Du erhåller 500kr rabatt på Nikon 85mm F1.8G just nu med rabattkoden NIK85.