Nikon lanserar!

Idag lanserar Nikon nya kompaktkameror. Succén med P7100 och P300 har gjort att intresset är högre än någonsin och med nyheterna lyfter man sig ett snäpp till på kompaktsidan. Många väntar på nyheter på systemkamera-sidan men i väntan får vi se vad Nikon kan bland kompakterna.

Det kommer uppdateringar och uppgraderingar på flera modeller men vi fokuserar på två. P510 och P310 som ersätter P500 och P300.

P510 har ett HDR-läge, nytt panorama-läge, möjlighet till 3D-fotografering, upp till 7 bilder per sekund i hastighet, manuell fokus, P/A/S/M-lägen, stöd för trådlös överföring via Eye-Fi minneskort och mycket mera. Vridbar skärm, HD video så klart och ett mycket bra format där ergonomin kanske är bäst i klassen. Det återstår att se vad den presterar bildmässigt och det återkommer vi till i test så fort vi lagt vantarna på en kamera!

P310 ersätter P300 som blivit en succé. Litet format, lyxig känsla och bra bilder samt en bra ljusstyrka gjorde att modellen var en av de populäraste vi haft i denna kategori. Priset låg en bit under konkurrenterna så den var även prisvärd. P310 tar över med en ny sensor, ny elektronik och en ny högupplöst skärm. Bara skärmen är värd uppdateringen!

Båda kamerorna får en ny 16 Mpixel CMOS sensor, ny display och P510 får även inbyggd GPS och...håll i dig(!)...24-1000mm omfång! 42x optisk zoom och ett tele på motsvarande 1000mm är häftigt. Som tidigare nämnt, återstår att se hur den presterar bildmässigt men visst är det häftigt.

/Tobias