Contour på besök

Idag kom Contours representant förbi och visade lite nya fästen till deras actionkameror. Till vänster i bild sitter Roam-modellen fast i ett hjälmfäste som kallas för 360 helmet mount, och till höger sitter Plus-modellen i det lite större Surfboard mount. Principen i dessa fästen är densamma:

1. En tunn skiva i plast fästs med rejäl dubbehäftande tejp på t ex en hjälm, skoterhuv, mc-tank eller liknande.
2. På denna sätts en liten kulled som, när den "öppnas" med det gröna handtaget, går att rotera 360 grader runt på plastskivan.
Dessutom kan man vika fram och bak kameran 90 grader åt vardera håll.
3. När man nyper åt handtaget sitter kameran fixerad.

Eftersom plastfilmen knappt syns när den sitter monterad kan man köpa flera sådana och sätta på olika ställen på skotern, hojen eller hjälmen. Sedan är det lätt att flytta kameran emellan dessa olika ställen för att få olika vinklar. Hjälmfästet är förberett för en välvd yta, men även Surfboard-fästet går enkelt att fästa på samma sätt. Fästena kommer att finnas på vår hemsida inom kort. Dessutom kommer det ett nytt roll bar-fäste som är klart förbättrat mot tidigare modell.

Contour+ till höger i bild har vi precis testat (mycket trevlig produkt) och vi kommer att lägga ut det testet inom kort.

/Ralph

Kampanj! Contour HD ROAM - 16GB på köpet!