Bakåt i tiden...

Visst kan man sakna både det analoga och charmen med det ibland? Man kan få ett ryck och testa på det igen men var det verkligen så roligt och bra som minns det? Jag märkte fort att det var snarare bökigt än charmigt...

Man har vant sig att det ska vara brusfritt och rent även på höga ISO. Nikon D4, Canon EOS 1D X och många andra kameror levererar fruktansvärt bra bildfiler även på höga ISO som 6400 och även över det. Vi hittade flera tutorials, guider, på nätet som istället beskriver hur man gör för att lägga till brus och få ett snyggt resultat. Bakvänt, eller hur?

Så även om kamerorna ofta designas inom det som kallas retro så är jag och de flesta andra bekväma med de snabba autofokusarna, grymma exponeringsmätarna och de rena bildfilerna som modern signalbehandling kan ge. Men om du ändå blir sugen på att ta fram den analoga slitvargen ur skåpet eller vitrinskåpet så säljer vi fortfarande filmrullar...

En ledtråd till dagens klappjakt: Somrigt och glassigt ska det vara! Gärna också vågigt...