Den missade bilden.

Att kliva upp innan 05:00 för att fotografera i det härliga höstljuset på morgonkvisten kan vara fantastiskt. En morgon för ett par år sen gjorde jag precis det men det blev inte riktigt som jag tänkte. Missade kanske mitt livs bild...

Efter spaning över åkrar nära mälaren utan att hitta ett enda djur att fotografera så packade vi in våra prylar i bagaget på bilen och åkte vidare. Efter en stund kom vi fram till en T-korsning. Medan vi funderade kom det fram en mink som börjat få vinterpäls ur diket, upp på vägen. Synd man har kamerorna i bagaget, sade vi båda två. Samtidigt som minken stannar till på vägen i någon sekund ser vi en skugga som dyker ner, rakt ner mot minken! Ner slår en duvhök mitt framför oss med vingarna utbredda och med minken i greppet. Duvhöken tittar, i något vi upplever som 2-3 sekunder, kring sig, med vingarna utbredda, och lyfter sedan med minken.

Det dödade vår lust att fotografera vidare. VARFÖR! Varför hade vi kamerorna i bagaget? Jag hade precis fått låna en Nikon D3 med 70-200mm och extender och nu låg det i bagaget när vi har en duvhök med utbredda vingar, perfekt morgonljus och en mink i klorna framför oss. Lärdom? Ja, inte har jag kameran i bagaget längre!

Har du någon rolig episod om bilden du inte fick? Maila oss gärna på blogg@cyberphoto.se.

Ha en trevlig torsdag-kväll!

PS. Bilden ovan får vara symbol för bilden på duvhöken jag aldrig fick... .DS