Början...

Det vi nu börjar skönja är framtiden. Är det en smartphone eller en kamera? En cameraphone kanske...

Cool
Jag har nu använt Nikon Coolpix S800c en tid och måste säga att detta är en smak av framtiden. En komplett kamera med 10x zoom och nästan en smartphone. Du kan inte ringa med den, och det är faktiskt det minsta jag använder min telefon till. Det första jag gjorde när jag fick den i handen var att ansluta till närtverket och sedan gå direkt in på Youtube. Jag var mest nyfiken på hur responsiv skärmen var och hur den var att använda som typ smartphone. Det jag normalt är nyfiken på är hur bra bilder en kamera tar.

Praktisk
Det första min yngsta dotter gjorde vare att gå in på Facebook. Funkade perfekt. Grymt praktiskt att kunna ta bilder med bra upplösning och möjligheten till 10x optisk zoom och sedan kunna dela med sig av bilderna direkt via Facebook, Google+, Mail eller liknande. De flesta smartphones tar rätt bra bilder idag men det man saknar mest med dem är just zoomen. Inte bara att kunna komma närmare, vilket du kan göra med digital zoom eller beskärning, egentligen samma sak, utan att kunna få perspektiv och minskat skärpedjup som du får med optiskt tele.

Rolig
Vi ska inte glömma bort att många använder sin smartphone till underhållning. Om vi frånser det självklara med Spotify och Youtube så finns det många roliga spel och det första min son gjorde var att testa Angry Birds på Nikon Coolpix S800c. Funkande klockrent. Bra respons i skärmen också. Det kan ha hänt mer än en gång att jag och min son spelat Angry Birds medan vi väntat på att den kvinnliga delen av familjen provat kläder.

Läs mer här:
Nikon COOLPIX S800c Android svart
Nikon COOLPIX S800c Android vit

/Thomas