Nyheter!

Den rubriken sätter alltid fart på tankarna. Tänk om precis det jag vill ha har lanserats? Vad kostar den? Vad tillför den? Det har lanserats MASSOR av godsaker senaste veckan och här kommer en kort sammanfattning av allt det. Med en lite tanke...

Nikon D4. Kan D3s bli bättre? Tydligen så kan den det. Det återstår att se hur stora skillnaderna är men vi kommer att nästa vecka återkomma med första test och sammanfattning om hur D4 presterar. Den börjar levereras redan om en månad, snabba ryck!
Nikon 85mm F1.8G. Efterlängtad och om den håller måttet kommer den att blir omåttligt populär till alla FX-användare.

Canon G1 X. Wow! Vilken kamera! Och vad oväntat att denna skulle komma. Istället för att haka på Nikon 1 eller spegelfritt (i alla fall än så länge) så lanserar man en kompakt med jättestor sensor och häftiga specifikationer. Blir mycket spännande att se bilderna!

Fuji Har lanserat X Pro-1 och är tillbaka bland systemkameratillverkarna. Man säger att det kommer ännu mera och att mera optik kommer redan inom kort. X100 kommer i en svart specialversion som du ser på bilden ovan till höger. Man lovar också ännu flera X-serie kameror. Vilken fart Fujifilm har!

Sigma lanserar både 19mm och 30mm till spegelfria systemkameror. Även en ny Macro på 180mm har man visat upp och ska börja leverera framöver. Panasonic skvallrar om 12-35mm F2.8 och 35-100mm F2.8 som är på gång, oj, det motsvarar klassiska 24-70 och 70-200, det låter mycket bra!

Nya videokameror från både Canon och Sony har lanserats...vilken start på 2012, och mera kommer, det kan vi lova!

/Tobias