Nikon 1917 - 2012

Nikons systemkamerahistoria 1917 - 2012

Made for professionals by professionals

Nippon Kogaku K.K. (Nikon) grundades 1917 genom att slå ihop flera mindre optiska tillverkare till en enda enhet. Företaget var i princip okänt utanför Japan före andra världskriget slut. Före kriget tillverkade de kikare, teleskop, mikroskop och mycket mera relaterat men också objektiv till Canons första kameror. Dessa var högst troligt kopior av Leica-objektiv. Under andra världskriget beslöt militären att Nippon Kogaku skulle bli huvudleverantör av optiska instrument till Japanska militärmakten. Detta ledde till att Nippon Kogaku växte till hela 20 fabriker. Under den allierade ockupationen så omstrukturerades de till att endast tillverka civila produkter och de tilläts endast ha en enda fabrik. Vill du veta vad som hände sedan? >>

Jag har har sammanställt Nikons historia om deras systemkameror.

Du hittar den här >>

/Thomas