Produktnyheter! Samsung & Olympus

Samsung lanserar en till spegellös kamera med utbytbara objektiv. NX100 har det mesta från NX10 men i ett mer slimmat och kompaktkamera liknande skal. Olympus lanserar E-5, ungefär tre år efter att E-3 lanserades, och det är kanske lite överraskande då E-3 inte var den succé som man trodde att det skulle bli.

Samsung satsar på sin NX-serie och i asien och delar av europa så marknadsförs dessa stenhårt och de har vunnit en hel del användare. Varumärket har vuxit till att bli en av de starkaste på marknaden och med NX100 så skapar man en kompakt, liten systemkamera med bra design, utbytbara objektiv och som tar bra bilder. Upplösningen är på dryga 14 MPixel och kameran har självklart HD Video (720p).

Olympus överraskar inför Photokina med att lansera en E-5! Den är byggd runt samma teknik som föregångaren E-3, med en riktigt rejäl vädertätning och en 12 MPixel CMOS sensor, högupplöst LCD, HD video och slutartider ner till 1/8000sek. Mer info kommer om E-5.