Panasonic, Leica & Sigma lanserar!

Idag fortsätter nyheterna att hagla från Photokina. Panasonic lanserar ytterligare en systemkamera, DMC-GH2 som självklart har en Micro Four Thirds sensor. Den ersätter GH1. Sigma lanserar en del nytt, bland annat en 150mm Macro optik med stabilisering och SD1, en systemkamera med 46 MPixel och APS-C sensor!

DMC-GH2 fortsätter trenden med små systemkameror och hybridkänsla, där man både satsar på video och stillbild. En ny sensor med hög upplösning, 18 MPixel (16 MPixel ut)och ett uppdaterat ISO-omfång (160-12800). Man säger sig ha världens snabbaste autofokus dessutom. Samtidigt lanseras tex. en 3D optik till systemkamero. Ja, du läste rätt. 3D optik! Den ger en brännvidd motsvarande strax under 50mm. Dessutom kommer nu en 100-300mm samt en fast 14mm. Det motsvarar alltså en tele på 200-600mm!

Leica lanserar två kameror idag. D-Lux 5 och V-Lux 2. D-Lux liknar i det mesta en Panasonic LX5, i alla fall specifikationsmässigt. Samma sak med V-Lux 2, som verkligen nya FZ100 på pappret. Vi vet att det ändå brukar synas och märkas att det skiljer, men både LX5 och FZ100 är ruskigt bra produkter, och därav inte alls konstigt att man valt just dessa som grund till att skapa en bredd hos Leica. M9 kommer i Titan och X1 i svart nu dessutom.

Sigma lanserar 120-300mm F2.8 med stabilisator. Man Lanserar även en 150mm Macro F2.8 med stabilisator. Man lanserar även SD1, en systemkamera med 3-lagers sensor med en total upplösning på 46 MPixel och APS-C sensor. 11 punkters ny autofokus, magnesium-kamerahus, vädertätad, 3 tums display och en ny processor.

Det kommer mera...

/Tobias