Optik & Tävlingen!

Nikon lanserade nyligen sin superzoom avsedd för användare av fullformatskameror, eller FX som Nikon ihärdigt kallar sin sensor. Den här optiken lockar många användare som på resor eller i vardagen vill ha en mer praktisk kombination än att ha 2-3 st objektiv i väskan. Vad tycker vi då?

Stefan Sjöberg ska testa 28-300 VR ordentligt med sin D3:a, och vi lär få veta inom väldigt kort vad han tycker om den. Första känslan kan vi berätta om redan nu. Har du känt på en 70-300 VR? Ungefär som den parad med ett 18-200 VR skulle jag säga. Bättre känsla än de billigare alternativen och bättre känsla än det mesta från andra tillverkare, men när man monterar den på ett D700 eller D3 kamerahus, fattas lite...

Men priset är ju satt därefter och Nikon brukar sällan göra någon besviken vad gäller den optiska kvaliten. Vi väntar spänt på Stefan första uttalande om själva bilden...

Missa inte vår fototävling där du kan vinna en Nikon D3100. Du har hela September på dig att skicka in ditt bidrag!

/Tobias