Ny superkompakt!

Nikon lanserar idag P7000, en ny superkompaktkamera på marknaden, och denna kan faktiskt bli högintressant som komplement till din systemkamera, eller för dig som ledsnat på de små kompakterna och deras begränsningar. Läs mer!

P7000 ersätter P6000 som inte var en dålig kamera men den stack iväg med högre upplösning och GPS medan de andra märkena satsade mer på bild och optik. Nu så går man samma väg som flera andra. 10 MPixel CCD sensor och ett stort ISO-omfång. Manuella inställningsmöjligheter, programmerbar Fn-knapp på fronten, dubbla ED-glas i optiken och ett omfång motsvarande 28-200mm, alltså drygt 7x optisk zoom.

Utan att ha känt på kameran så ser det ergonomiska lovande ut. Personligen tycker jag att LX5 varit den som kombinerar storlek med ergonomi bäst, men P7000 kan helt klart vara en motståndare gällande det, många av oss vet hur duktiga Nikon är på just grepp och känsla. Sökare men samtidigt en tre tum stor skärm med upplösning på hela 920.000 pixlar. Imponerande!

Så nu har vi snart en redig lineup på superkompakter: Canon G11, Canon S95, Panasonic LX5 och Nikon P7000. Alla med 10 MPixel och i ett format liknande varandra och nästan alla ha HD filmning dessutom.

Dessutom lanserar Nikon idag Coolpix S80. Det är en designad tunn kamera med OLED-display och touch. 3,5 tum display, 14 MPixel och massor av roliga funktioner ska göra S80 till en kamera för den som uppskattar teknik och design. Även HD Video möjligheter nu i S80!

P7000 ser vi verkligen fram emot att få testa!