Full fart i Tyskland!

Det presenteras produkter redan i rasande fart! Casio har släppt en massa kompakta kameror, däribland en med GPS och en teknik där kameran känner hur du rör dig även inomhus, efter att du tappade GPS-signalen. Häftigt! Resterande nyheter kommer här på sidan framöver. Pentax släpper en ny systemkamera, K-5! Med K-7 som blev en succé och K-x som måste kallas en prisvärd instegsmodell, så väljer man att gå på offensiven!

K-5 delar kamerahus med K-7, men man har satt i en värre sensor, en CMOS på hela 16 MPixel! Dessutom är den snabbare med sina 7 bilder per sekund. ISO-omfånget är mycket stort. Man börjar på låga 80 vilket många saknat. Nikon som varit kungar uppåt, har fått lite kritik för att man börjar på motsvarande ISO 200, och på sin nya D7000 börjar omfånget på ISO 100. K-5 är alltså värre med 80 nedåt i skalan, och hela 51200 uppåt. Rekord för en APS-C kamera!

11 autofokus-punkter varav 9 korsformade. HD Video i full HD. 1/8000 sekund slutartid och slutaren testad för 100.000 exponeringar. Inbyggd bildstabilisering och 100% sökarbild. K-5 känns verkligen som att den är med i matchen!

/Tobias