Canon SX130 - en pärla

Idag finns det massor av bra kameror. I flera klasser. Men ibland blir vi överraskade av en kamera och dess potential, och det har hänt nu. Precis när nya kameror kommer i hög takt, så lanserar Canon en lite osynligare modell. Den är inte designad så häftigt, den är inte heller minst eller har häftigaste funktionerna. Men den överraskar och levererar.

Den jag talar om är Canon SX130. Läs här vad Mats Ylinikka skrev som sammanfattning till testet:

SX130 är en kompetent långzoomare, bra på både stillbild och video i den lägre prisklassen, med andra ord mycket prisvärd. Jämfört med tidigare modellen SX120 så har SX130 blivit lite snabbare, fått högre upplösning och överlag bättre bildkvalité, mer vidvinkel, video i HD + optisk zoom och kontinuerlig fokus. En bra modell som blivit bättre på i stort sett allt. Betyget kan inte bli annat än toppklass när vi tittar på prisklass, prestanda och bildkvalité. Rekommenderas varmt till dig som vill ha en relativt liten och smidig långzoomare med möjlighet till manuella exponerings inställningar och bra macro.

För att läsa hela testet, klicka här.

/Tobias