Sony Ericsson - på gång?

SonyEricsson har kämpat lite i motvind på många plan de sista åren. Mobiltelefonerna har varit OK och innehållit mycket finesser men man har ändå inte varit den mest efterfrågade mer än i vissa segment av olika skäl. Jag använde själv Nokia E71 när Xperia X1 kom, och jag gick snabbt tillbaka till E71:an. Företaget har visat röda siffror under många och långa perioder, men det känns verkligen som något hänt...

När Satio och Vivaz presenterades kom en ny, fräsch och lockande design. Snygga tillbehör, läckra färger och marknadens ballaste specifikationer. Detta fylldes på med ryktena om en X10 mini, som skulle vara riktigt liten och med Android. Det kom bilder och många blev sugna. Vi fick in en dummy och jag bestämde mig. Den ska jag ha. Ser vi tillbaka nu en månad så är X10 vår mest sålda mobil och det är tryck efter både den vanliga och PRO-modellen. Så mycket att vi tyvärr har slut i lager av flera versioner.

Vi har inte insyn i företaget som sådant, men man ser trenderna och vad kunderna och vi själva är sugna på, och med X10 mini i synnerhet har SonyEricsson lyckats på allvar, för vi får fler frågor om X10 än om iPhone...när hände det sist att SonyEricsson var mest efterfrågad?

Trevlig helg, alla bloggläsare!