Snart kommer...

Framtiden är alltid något som intresserar, och ska vi se till något materiellt så är nya kameror och ny teknik inom foto något som intresserar många av oss. Jag kan nu utlova en höst där vi kommer att få se många nya produkter. Dels ny teknik, men också förbättrade produkter och efterträdare till nu existerande modeller.

På foto-mässan i Köln 2008 så visade Fuji sin 3D-kamera. Jag testade lite men den vann inte mitt hjärta. Svår att ta till sig, hur skulle man se bilderna? Hur skulle man framkalla? Det verkade dyrt dessutom...rejält dyrt. 2010 så kunde man se Roland Garros på flera ställen i europa i 3D. Man kunde se delar av fotbolls-VM i 3D. Det har börjat ramla ut 3D-plasma och LCD i butiker i vanliga köpcentrum. 3D kommer vara i fokus från många håll även på Photokina i höst.

3D är här för att stanna. Sen hur stort det blir bestämmer du och jag. Priserna kommer att pressas nedåt, kvalitén öka och vi vet vad som händer då...då blir det mainstream. Har du sett Avatar i 3D? Kanske någon annan film? Då har du ju redan påbörjat anammandet av den nya tekniken.

Bortsett från 3D så vet jag att det blir en superfin foto-höst för oss prylnördar. Jag lovar.

PS. Panasonic FZ38, som många står och väntar på, landar hos oss runt 26:e juli igen, blev en succé! .DS