Nyheter! 3D Video!

För ett par dagar sedan bloggade vi om Canon EOS 7D och uppdatering till den. Vi har även tidigare bloggat om att 3D kommer bli hett framöver, även inom foto. Nu har det hänt saker!

För dig med Pentax K-7 så har det kommit en ganska omfattande uppdatering. För det första så får du autofokus när du trycker in avtryckaren halvvägs i LiveView läget och enligt Pentax även snabbare autofokus. Du får enklare redigeringsverktyg direkt i kameran för filmer inspelade med kameran och en exponeringsmätare i lägena M och X som syns både på displayen och i sökaren. För mer info så använd Pentax hemsida.

Vad gäller foto och 3D så vet jag att det kommer produkter inom kort från flera olika håll. Panasonic lanserade i morse världens första 3D konsument Full HD videokamera! Ja, du kan alltså filma i 3D själv, hemma, och se på din TV i 3D! Modellen heter HDC-SDT750 och ska komma i höst. Även en 3D lins till micro fourthirds systemet ska utvecklas klart och börja säljas till hösten.

Vi har fått chansen att uppleva effekten av Panasonics nya 3D kamera, riggad till en 3D TV från Panasonic och de läckra glasögonen man använder. Det enda jag kan säga: SKITHÄFTIGT! Upplevelsen är mycket större än jag trodde av själva effekten. Sen är det ju en annan sak om man tycker det är värt pengarna, och det praktiska, kommer jag sitta hemma med glasögon och titta på TV? Oavsett svar på dessa frågor så var effekten imponerande och något som är värt att få uppleva.

Mer info om pris och leverans kommer.