Nyheter! Sony Alpha A290 & A390

Sony lanserar nyheter igen! Det är inte länge sedan man lanserade NEX-serien och HX5 som många väntar på är mest eftersökta kameran på nätet just nu. A290 och A390 ser ut att fått ett nytt grepp och en 14,2 MP CCD-sensor som i föregångaren A380. Live View och 2,7\" LCD-skärm, vinklingsbar i A390 samt HDMI och BRAVIA sync utgångar.

Sony säger att man har en bättre autofokus i Live View läget, nytt chassie med bättre grepp och en del andra mjuka värden, men man saknar HD Video och ingen ny optik har lanserats. Det här verkar mer vara en strategisk produktlansering än en helt ny produkt som tar tekniken till nya höjder. NEX-serien tillför ett nytt design-tänk och ett nytt format på en kamera med utbytbar optik. A290 och A390 kan bli tuffa konkurrenter till befintliga modeller från andra märken, men spontant känns avsaknaden av HD Video lite tråkig, när Sony är väldigt duktiga på video och rörlig bild, vilket de bevisat med många fina videokameror.