Nikon blir tyngdlöst

Nikon har erövrat det prestigefyllda uppdraget att vara märket
som används i rymden.
På ISS används Nikon av såväl ryska kosmonauter och Nasa. Nasa har valt att köpa in ytterligare produkter där vi listan hittar bland annat D3s, D3x, teleoptik, konvertrar m.m.

Att vara kopplat med rymdforskning betyder ofta en hel del för varumärken. Tänk efter hur många produkter du känner igen som relaterats till rymden och rymdforskning? Gore-tex. Omega. Båda är stora varumärken, och sedan tillkommer massor av material och tekniker för att använda dessa. Många använder du säkert till vardags utan att tänka på det. Olika fibermaterial, keramiska material, metaller och tekniker där man fäster saker med lim.

När man tittar på uppbyggnaden av en kamera, så ser man att det är en avancerad produkt. På de dyrare kamerorna så har man magnesium-chassie, fylld med elektronik, och tätade med upp till ett hundratal packningar, o-ringar och andra gummibaserade tätningar. Allt för att det ska hålla i ur och skur. Så sitter du hemma med en Nikon systemkamera, och objektiv, så kanske du har likadana produkter som används i rymden...