Våren för dig?

Ja, vad betyder våren för dig? Hos oss så har MC-tidningarna kommit fram, det suktas och det läses om nya modeller och vårfixet inför säsongen har börjat! Ralph har bytt batteri på sin Kawasaki, Lennart är så otålig att han snart spricker och Stefan går och suktar efter en Ducati...men där är det nytt kök som satt stopp för planerna. Det är flera som väntar på våren för att få köra ut bilarna efter vintervilan. Och med en lagershop så kan man ofta se ut över parkeringen och ibland så kommer det fina bilar på besök, härom dagen så kom först en Volvo V70R i superskick, efterföljt av en BMW 5-serie av de nyaste snittet, en riktigt snygg bil!

Att föreviga sin bil eller hoj är något kärt för många. Ett bra objektiv för fordonsfotografering är Canons nya 15-85 och Nikons 16-85. Båda är moderna gluggar som ger mycket skarpa bilder och ett bra omfång med vidvinkel för lite mer effektulla bilder, och normalbrännvidd för att återge korrekta proportioner. Peter Ericsson, duktig bilfotograf, berättade en gång att fasta 200mm optik var en av hans favoriter, speciellt för åk-bilder med rörelse i bilderna. Skärpedjupet blir kort och skärpan är enorm.

Har du någon bra bild på din bil eller hoj? Skicka gärna in till oss på blogg@cyberphoto.se så kanske vi visar upp den för de tusentals bloggläsare vi har!

Ett annat tips är att lära sig använda trådlösa blixtar vid fotografering av fordon. Flera märken stöder trådlösa blixtar och det finns idag tredjepartsleverantörer som har bra produkter. Är du osäker på vad du måste köpa eller hur du använder dina produkter? Ring oss. Bra blixtbilder ger en ny dimension till produkt och speciellt fordonsfotografering!

/Tobias