Tippa på TIPA

Det gissas vilt och tippas på vem som ska få EISA och TIPA awards, eller utmärkelser, varje år. I år fick Canon en hel del av priserna. Man fick för bästa avancerade systemkamera, bästa expert systemkamera, bästa storformatsskrivare, bästa multifunktionsskrivare och bästa expert kompaktkamera. Canon har haft ett bra senaste år med lyckade modeller och på kompakterna vände man sig emot pixel-kriget med S90 och vinnande G11 vilket var modigt, men smart och precis i rätt tid.

Nikon vann som bästa proffs systemkamera (D3s) och bästa optik med sin nya 70-200 VRII optik. Båda produkterna är mycket vassa och det känns rättvist. Däremot spöade Casio sina konkurrenter i klassen för stöttåliga kameror med sin EX-G1, som är bland de häftigaste kameror som någonsin släppts. Några värda omnämnande är Pentax K-x som bästa instegsmodell, och Panasonic DMC-G2 för bästa kompakta systemkamera. Vill du läsa mer så gå in på www.tipa.com och läs om priserna.

Har du åsikter om vilka som vann priserna? Rättvist? Kommentera gärna.

/Tobias