Ny teknik! Panasonic AG-AF100

Nu visar Panasonic upp sin nya lösning för den krävande filmaren. AG-AF100 baseras på Panasonics 4/3 sensor och ger videoinspelning med relativt stor sensor och befintlig teknik men i en riktig videokamera. Nackdelen med dagens Full HD videokameror är sensor-storleken, medan denna har en sensor motsvarande Panasonics systemkameror.

Tillverkaren RED har använt sig utav befintlig teknik och man har kunnat bygga ihop en avancerad videokamera, men kostnaderna har varit stora, samtidigt som en ren systemkamera har brister vad gäller fokus, elektronik, ingångar, utgångar osv osv. Personligen trodde jag att Canon skulle hinna före med en sådan produkt men nu är Panasonic tidigt ute! Dock så kan Canon enkelt kontra med en videokamera med en 24x36 sensor och Full HD...det vore något.

Vi får se vart det bär av, men en av de största trenderna är ju video just nu och vi sitter och förbereder värdepaket till våra systemkameror, för dig som vill börja filma. Det kommer bli klart inom kort. En programvara för dig som vill börja leka med video är Adobe Premiere Elements 8 som är relativt enkelt att lära sig och funkar utomordentligt.

Stativ är kanske det viktigaste och det finns videostativ för ca 750kr och uppåt. Ett riktigt bra är Manfrotto O55 kombinerat med ett HDV-huvud, som exempel Manfrotto 055 XPRO B + 501HDV Pro videohuvud som är riktigt rejäla grejer, även för dig som har en tyngre kamera med rejäl optik!

Har du mer frågor om video, så ring oss!

/Tobias