Sommar!

Ja, trots kylan så är snart sommaren här! Våren är på intågande och borde börja sin färd norrut snart. Vad kommer du att fotografera i sommar? Trandans? Orrspel? Bankörning med bil och hoj? Stå och vänta på inkommande flyg vid landningsbanan?

Oavsett vad du ska fotografera så har vi produkterna åt dig. Till de flesta ändamål är 70-200 ett fint omfång. Nu finns flera alternativ i detta spann. Canon har ett flertal varianter, Nikon har en modell som är supervass, och en utgående variant som är väldigt bra, men vinjetterar lite om du kör fullformat. Tamron och Sigma har nya varianter på gång med stabilisering och med bra ljusstyrka (F2.8). Canon har flest varianter i detta segment med både F4 och F2.8 versioner, med och utan stabilisering. Det är smart gjort.

Så om du är lite tveksam till vad du ska köpa, så kan jag personligen rekommendera att köpa ett 70-200 objektiv med bra ljusstyrka. Det kommer kanske bli din favorit, för det är min!

/Tobias