Nyheter från SIGMA

Sigma och Tamron är två leverantörer som har tagit fram en hel del fin optik. Vi har exempel som Tamrons 90mm macro, Sigmas 18-50 F2.8 optik och många flera som rent optiskt är fantastiska produkter, speciellt om man ser till priset på dessa. Originaltillverkarna har satt press sista åren och vi såg senast Nikons 85mm Macro som inte ligger långt ifrån Tamrons macro i pris men erbjuder VR, bildstabilisering till bekostnad av något sämre ljusstyrka.

Men nu har Sigma presenterat nya produkter, som ska ta kampen vidare, i synnerhet med bildstabilisering som argument. Den fina 70-200 F2.8 man haft kommer i en variant med stabilisering (OS). Har du en Pentax eller SONY så får du stänga av stabiliseringen i huset, för optiken vill använda sin egen. Närgräns 1,4m och motljussyddsadapter till APS-C kameror medföljer.

Sedan har man även presenterat 17-70 F2.8-4 med OS så att den nu finns till alla de stora märkena på marknaden. Den hetaste däremot, är nog 17-50 OS F2.8 varianten som är ärkerivalen till Tamron 17-50 VC F2.8 optiken. Vi väntar med spänning på att få testa denna, då det var en hel del snack om Tamrons variant med stabilisering (VC). Och ja, du läste rätt. Det är nu 17-50mm istället för 18-50mm och anpassad till APS-C, precis som förut. På en Nikon motsvarar det ca 25,5mm-75mm istället för, som tidigare, 27-75mm. Och det gör skillnad.